Bismillahirahmanirahim ♥




Photobucket

Bookshelf di google

Bagi anda yang suka baca Buku/Novel dan sebagainya , korang boleh buat Bookshelf sendiri secara online dengan cara yang paling mudah sekali , Walaupun benda alah ni dah lama dan aku agak KZ , tapi aku nak Jugak share * gedik sungguh 

Bagi blogger macam kalian , selalunya korang mesti ada Google Accounts kan , So First sekali sign In acc korang tu dan pergi ke Google Home dan tekan Link Books macam ni : 

Nampak yang kaler pink tu , Sorry lupa nak adjust bagi nampak besaq 
'
Ok tekan la , pastu korang tekan create bookshelf :


Lepas dah tekan tu boleh la korang semua search Buku sama ada yang korang :

Purchased di internet 
Reviewed 
Recently Reviewed
Favorites
Reading Now
To Read 
Have Read 
dan akhir sekali rak yang korang punya sendiri 

Inilah hasil yang dilakukan oleh aku lepas dah klik sana sini , Bagi aku kelebihan Bookshelf ni korang boleh kumpul atau igt balik buku yang korang pernah atau nak atau akan atau suka baca , Best kan ?
Dan korang jugak boleh baca buku tu kat Sini ! So jangan lepaskan peluang (:

Ni bookshelf aku :D 



No comments: