Bismillahirahmanirahim ♥




Photobucket

Doakan Aku






Assalamualaikum , tatkala rakan rakan lain berjuang untuk selaras 2 aku di rumah sibuk menaip kekunci komputer ni . Mesti anda tertanya tanya kenapa saya berada di rumah skrg . begini ceritanya ;


BLUEKK , terkeluar minuman berkhabonat Iris dan kerepek pisang yang Yanie dan Ain beli kat koperasi . "Isra teman aku pegi klinik jom ? sakit la dada ni "

Kami pun ke klinik kesihatan Parit Sulong , HAISHH masuk ni da dua kali aku pergi klinik . Selesai sudah pulang ke maktab deorg amikkan sate dan nasi goreng yg lebih lebih bagi kat aku dan Isra makan .

Tnpa diduga duga Blueekkk skali lagi , Ya ALLAH . Menangis macam orang hilang anak , sepantas kilat Isra dan Aina "balik je sharifah aku call ayah kau bape no ? "

Jam menunjukan 9 lebih , kereta hitam MPV tu mcm ? Alhamdulilah Abah Umi Iqa yang amik malam tu , bergetar getar seluruh badan dalam kereta .

Huh keesokan harinyaa demam panas sgt sgt . pergi ke klinik Dr Mustakizah ckp 39 darjah suhu badan , panas tuu :( dy terus buat surat pergi Hospital .

Sampai di hospital pakar Abd Samad . Pergi berdaftar KP aku mana tah aku letak , huh kene jumpe DR Wong .

Soalan yg diajukan ; How many ppl in yr sch have H1NI ? tak silap aku 2 kot , pastu umi ckp 3 la kan ? Dr tu ckp " Ok la 2 + 1 both satisfied " BHAHA

Mcm mcm kene buat amik drh la air kencing la x ray la check jantung la penat sgt mase tu dgn pakai mask nyeeee :o HAHA

Dr ckp result will be after 24 hours , stay at home and get some rest . Denggi bukan .

Hari ni aku berehat serehat rehatnya di rumah . Tidur smpai pukul 5.30 effect ubat kuat sgt kot , hmm :) pastu Mandi solat Asar pergi bilik umi ada surat dr hospital . Its mine ,

INFLUANZA A DETECTED
h1N1 DETECTED

Ya Allah , tabahkan la hati aku , aku dah agak kot , sbb cara deorg treat aku mase suruh solatdan mandi tu mcm pelik jeee

aku pegang pada firman Allah yang membawa maksud ;

Allah tidak akan menguji seseorang itu lebih drpd kemampuanya .

So, SABAR la tu kunci segala galanya . Rakan rakan di maktab jaga kesihatan anda kalau demam batuk selseme ke pergi check kat hospital . Doakan saya sembuh .

Akan pulang ke maktab Ahad minggu hadapan ; 2 Mei 2010 kerana di kuarantin .

5 comments:

Niessaa said...

akak doakn awk cpt sembuh..
doa byk2 and jge kesihatan..
the main thing is, u need to be strong.. okie.. =)

Tira M said...

thank youu

NADIAfarhanaLOLA said...

weyhh betol ke?!

Tira M said...

doakan aku yee :)

NADIAfarhanaLOLA said...

insyaallah takde pape :)