Bismillahirahmanirahim ♥




Photobucket

Kehidupan Asrama I

Kata orang rambut merupakan mahkota seseorang wanita , tapi bagi aku rambut adalah bahan uji kaji bukan di lab Bio tapi uji kaji hujung minggu atau public holiday di asrama :D

Tahun lepas uji kaji di jalankan di Bilik Ain dan Yanie dan mangsa rela gila ialah aku , mangsa seterusnya ialah Aku lagi tahun ni dan tempatnya di bilik aku , dengan segala kepakaran yang ada tahun ini Yanie , Shuq , Sara , Lynn telah bertungkuas lumus menunjukkan segala kepakaran mereka , eh jap Ain kau join jugak kan ?

Dengan menggunakan dua buah cermin muka dan dua bilah gunting kertas , yang mana satu tu aku punya , mereka berusaha untuk aku , hasilnyaaaaaaaaaaa BHAHAHAHA 

Lalu dengan rasa takzimnya , petang tadi aku ke kedai gunting rambut , Punya la mak aku hebah satu Uda yang kawan kawan aku potong rambut kat asrama , maksud aku kawan , singular . 

Sepanjang sesi touch up tadi Mak aku bebel bebel kat orang tu , maaf lagi orang orang tu ada 3 pekerja yang tgk aku touch up tadi satu gunting dua tgk sambil dengar Mak aku bebel , kesian deorg (: Mcm mcm cerita keluar pasal aku kepala besar susah nak lahir pun ada , sobs -.-

Dan sesi klimaks apabila ,

Tira bape ramai yang gunting rambut awak ? Dua orang ? 

Emm , tiga empat orang gitu . 

Lalu diringi ketawa yang agak berdekah dari pekerja pekerja tadi . 

Ok sekarang baru mak aku tau yang pengunting rambut aku kat asrama tu plural dan bukan singular (:

Ok sebelah kiri aku hair stylist , yang kanan tu pakar Trend rambut remaja (:




5 comments:

nur amalina said...

walaweehh! hair stylishh! lawak doee.. HAHA:DD

zafirah ♥ said...

Nak jugaaaaaaaak . HAHA

Sh Athirah said...

Ok lynn kau tak yah perasan HAHA , Zaf lepas ni awak pulak eh jadi mangsa

Diani ;) said...

ok .
your barber is here .

Sh Athirah said...

Cukup Yanie , cukup . HAHAHA